glasvezelbehang

Superstrakke, egale wanden met glasvezelbehang

Met behang van glasvezel krijgen de binnenwanden van uw woning of bedrijfsruimte een strakke, moderne uitstraling. De bekleding heeft een sterk egaliserende werking en biedt versteviging aan oudere muren. Ook bij nieuwbouw is het behang bijzonder functioneel. We zijn specialisten in glasvezelbehang en zorgen voor een vlotte, vakkundige job tegen een scherpe prijs. U bent verzekerd van een naadloze aansluiting van de stroken, een perfecte afwerking aan de boven- en onderkant en een uiterst nauwkeurige afkitting rond raam- en deurkozijnen. Het resultaat oogt mooi en professioneel.

Glasvezelbehang kan worden aangebracht op nieuw of reeds geschilderd beton, cementpleisterwerk, schuurwerk en gasbeton. Het materiaal hecht eveneens op gipselementen, gipsplaten, spuitgips, kartonplaten en verschillende soorten houtvezelplaten.

Wat is glasvezelbehang

Zoals de naam het aangeeft, is glasvezelbehang een wandbekleding die opgebouwd wordt uit glasvezels. Dit zijn haarfijne draadjes van glas die of geweven of samengeperst worden tot een plat vlak. Bij geweven glasvezels wordt het glasweefsel genoemd terwijl de geperste uitvoering bekend staat als glasvlies. Beide typen behang zijn steviger, duurzamer en stijlvoller dan wandbekleding van papier of vinyl. Glasvezelbehang is in diverse dikten verkrijgbaar, welke wordt aangegeven middels het gewicht per vierkante meter. Stroken van 200 gr/m2 zijn dus wat dikker dan die van 150 gr/m2. Het behang is makkelijk overschilderbaar met latexverf en kan gerust meerdere malen geverfd worden. U kunt de kleur van uw woonruimte of kantoor geregeld veranderen zonder dat het glasvezelbehang verwisseld hoeft te worden.

Een zeer populaire variant van glasvlies behang is renovlies. Bij het productieproces wordt er wat papier tussen de glasvezels geperst, waardoor het materiaal flexibeler in gebruik is. De stroken hechten ook beter tegen de muur en kunnen gedetailleerder worden afgewerkt. Renovlies behang stopt moeiteloos kleine gaatjes, haarscheuren en andere oneffenheden, zodat oude muren er weer als nieuw uitzien. Dit type vliesbehang is eveneens in diverse diktes verkrijgbaar en heeft wit als basiskleur.

glasvezelbehang

Flevopainting: specialisten in glasvezelbehang

Huizen, appartementen, werkruimten, winkels, hotels, scholen, buurtcentra en andere gebouwen voorzien we van het gewenste type glasvezelbehang. In het behangen met renovlies zijn we de absolute specialist:

  • We adviseren u over de juiste dikte van het behang op basis van de ondergrond. Indien de oneffenheden op de muur miniem zijn, kan vliesbehang van 120 gr/m2 voldoende zijn. Bij grotere putjes en scheurtjes zullen we behang van 150 gr/m2, 170 gr/m2 of dikker adviseren. Elke muur krijgt de juiste oplossing.
  • Oud behang verwijderen we op een deskundige manier van de wanden, indien dit noodzakelijk is. Soms kan het mogelijk zijn om een speciaal renovliesbehang over bestaand behang van glasvezel te plakken. Een juiste bewerking van de ondergrond is belangrijk voor een goede hechting van behang. We leggen u alle opties voor.
  • Onze werknemers zijn gecertificeerd en goed bekend met de eigenschappen van de materialen. U krijgt behangers over de vloer met een ervaren stabiele hand die garant staan voor een professionele job.
  • Het resultaat is schitterend. Egaal behangen muren die in elke denkbare kleur geverfd kunnen worden.
  • We gebruiken de beste glasvezellijm, waardoor het behang jarenlang op zijn plek blijft. Ook bij de hoeken en randen blijven de stroken strak tegen de muur geplakt.
  • We bieden de scherpste prijs van het land. Dit geldt zowel voor het materiaal als voor de arbeidskosten.
  • Ook partners in zoals kitbedrijf Amsterdam en Glaszetter Amsterdam.

Als gespecialiseerd schildersbedrijf zorgen we er uiteraard ook voor dat het glasvezelbehang in de door u gewenste kleur wordt geverfd. Doordat we bij het aanbrengen van het behang de juiste hoeveelheid lijm gebruiken, krijgt de verf niet de kans om door de glasvezels heen te gaan. Er is minder verf nodig en de tint krijgt overal exact dezelfde uitstraling. Uw leef- of werkruimte genereert de ideale sfeer!

Renoveer uw oude muren als nieuw

Renovlies behang heeft zijn goede reputatie te danken aan het functioneel gebruik bij renovaties. Het is momenteel de meest gebruikte wandbekleding bij de modernisering van oudere gebouwen. Het behang geeft dezelfde uitstraling als een vakkundig gestucte muur. Renovlies biedt tevens versteviging aan de wanden. Het materiaal houdt de ondergrond als het ware bijeen, heeft het de capaciteit om haarscheurtjes te overbruggen en vertraagt het verloop van de muur. Vanwege de sterk egaliserende werking is renovatievlies ook erg geschikt voor ondergronden die niet geheel glad zijn.

Renovliesbehang is stootvast, krasvast, krimpvrij en werkt brandvertragend. Dankzij de hogere toegeeflijkheid van het materiaal is het sneller en goedkoper aan te brengen. Zelfs de overheid is zich bewust van de veelzijdigheid van dit type glasvezelbehang, waardoor er slechts 6% BTW op wordt geheven. Renovatievlies heeft mede hierdoor een ontzettend goede prijs-kwaliteitsverhouding. Maak contact met Flevopainting voor een vlotte offerte voor het laten behangen en schilderen van wanden in uw gebouw. We zorgen ervoor dat ze er binnen de kortste keren weer superstrak uitzien en een moderne uitstraling hebben.

Schildersbedrijf van Flevoland

Flevo Painting! Wij gaan in service en kwaliteit een grote stap verder!

036 - 536 5408

Bel voor GRATIS advies

Call Now Button