Vliesbehang

Behangen, een vak apart
Van oudsher is het beroep van schilder verbonden aan dat van behanger. Bij de opleiding tot schilder leert men ook behangen. Dat geldt ook voor het personeel van Flevo Painting; zij zijn allen vakbekwame en gecertificeerde schilders én behangers. Ons bedrijf heeft ervaring met alle soorten behang, maar wij werken het vaakst met vliesbehang. Er bestaan verschillende vormen van deze behangsoort. Vaak worden de benamingen ervan door elkaar gebruikt, maar dat is niet terecht omdat de verschillende soorten verschillende eigenschappen hebben. Als vliesbehang specialisten vertellen wij u graag over de mogelijkheden en eigenschappen van vliesbehang.

Flevo Painting, onze voordelen:

  • Vliesbehang specialisten;
  • Vakbekwaam en gecertificeerd personeel;
  • Wij denken met u mee;
  • Uitstekende service;
  • Wij komen onze afspraken na;
  • Wij leveren maatwerk;
  • Concurrerende tarieven;
  • Wij komen onze afspraken na.
vliesbehang

Vliesbehang door de expert

Deze term is te gebruiken voor al het behang dat voorzien is van een ‘vlies’, een laag vezels van bijvoorbeeld polyester, cellulose of viscose die samen een soort weefsel vormen. Deze laag kan de onderlaag zijn van een toplaag van bijvoorbeeld papier of van vinyl. Daarnaast kan het ook gaan om behang dat uit één vlieslaag – gemaakt van glasvezels – bestaat, deze behangsoort wordt glasvezelbehang genoemd. Tot slot is er nog renovatievliesbehang, een vrij nieuwe behangsoort die gemaakt is van geperste glasvezels. Het behang heeft daardoor geen structuur en geeft een perfect gladde afwerking. Renovatievliesbehang – ook wel renovliesbehang genoemd – kan ook een toplaag van papier hebben.

Voordelen vliesbehang

Voor alle soorten geldt dat het sterker is dan gewoon papieren behang. Het scheurt bijna niet en kan letterlijk tegen een stootje. In de tweede plaats gaat het aanbrengen van vliesbehang sneller. Dat komt omdat de behangerslijm niet in het behang hoeft te trekken – het hoeft niet te ‘rotten’ – voor het op de muur geplakt kan worden. Bij sommige soorten wordt de muur ingesmeerd met een speciale lijm waarna het behang in de lijm gedrukt wordt, bij andere soorten vliesbehang kan of moet de lijm op het behang worden aangebracht. Maar in beide gevallen is er geen sprake van inwerktijd. Een derde voordeel is dat het behang niet of nauwelijks krimpt en geen blazen geeft. Een laatste voordeel dat we hier willen noemen, is het feit dat vliesbehang vochtdoorlatend is en daarom niet zal schimmelen. Kortom, de voordelen vliesbehang ten opzichte van andere soorten behang zijn groot.

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang wordt ook wel glasvliesbehang of glasweefselbehang genoemd en wordt veelal verkocht in rollen van een meter breed. Ter vergelijking: ‘gewoon’ behang heeft een breedte van 52 cm. Het is een zeer sterke behangsoort die erg goed kleine haarscheurtjes in een muur kan maskeren én in een plafond. Wij hebben al meerdere malen bij renovaties behang van glasvezel tegen het plafond geplakt, dat is heel wat goedkoper dan het plafond laten stuken. Datzelfde geldt voor het opknappen van muren. Overigens moeten grotere onregelmatigheden wel vooraf worden gladgemaakt of anderszins worden weggewerkt. Een tweede eigenschap van glasweefselbehang is het vermogen om een muur enigszins te verstevigen. Het helpt het ontstaan van haarscheurtjes bij nieuwbouw voorkomen. Omdat glasvliesbehang zich zo goed aan de ondergrond hecht, is het ook moeilijker te verwijderen. Om te voorkomen dat het behang verkeerd wordt aangebracht en dit later niet meer te herstellen is, raden wij aan dit type behang altijd door de vakman te laten aanbrengen.

Renovliesbehang

Ook renovlies behang is heel geschikt als er bij renovaties behang gebruikt gaat worden. Het heeft dezelfde gunstige eigenschappen als glasvliesbehang en wordt daarom ook veel bij nieuwbouw toegepast. Nieuwe muren werken namelijk nog wel anderhalf tot twee jaar en kunnen door het drogen en uitzetten kleine haarscheurtjes gaan vertonen. Renovliesbehang helpt dit net als glasvliesbehang voorkomen. Door de gladde afwerking van renovliesbehang krijgt u een mooie gladde muur die uitstekend gesausd kan worden. De randen langs het plafond en de inwendige hoeken worden gekit voor een super strak en glad resultaat. Het geheel heeft dan veel weg van glad stucwerk. Renovlies behang kan net als glasvezel behang uitstekend gesausd worden. De verf kan gespoten worden, maar ook met de roller worden aangebracht. Meestal gaat het om twee lagen muurverf. Er bestaat echter ook glasvezel- en renovliesbehang dat al voorbewerkt is en vaak is dan één laag latex voldoende.

Vliesbehangspecialisten

Flevo Painting werkt zowel voor particuliere klanten als voor bedrijven, (openbare) instellingen en bijvoorbeeld verenigingen van eigenaren. Onze vliesbehang specialisten geven ook u graag deskundig advies over de verschillende soorten vliesbehang en welke soort in uw situatie het meest geschikt is. Ook kunt u ons altijd om een kleuradvies vragen. Naast het aanbrengen van vliesbehang kunt u ons natuurlijk ook inschakelen voor schilderwerk, zowel binnen als buiten. Desgewenst komen wij bij u op locatie en nemen geheel vrijblijvend met u de mogelijkheden door. Natuurlijk stellen wij ook geheel vrijblijvend een offerte voor u op, laat u verrassen door de scherpe prijzen van Flevo Painting! Samenwerking met Elektricien Amsterdam en Kitbedrijf.

 

Call Now Button