Bij Flevo Painting zien wij steeds vaker dat er voor renovlies wordt gekozen in nieuwbouw.  En dat is niet zonder reden. Nieuwbouw woningen hebben de eigenschap nog te gaan werken in de eerste 2 jaar, hierdoor kunnen krimp en zet scheuren ontstaan. Wanneer de wanden worden afgewerkt met stucwerk kunnen hierdoor zichtbare scheuren ontstaan. Renovlies is sterk en heeft een  scheur overbruggend karakter waardoor de kans op zichtbare scheuren zeer gering is. Doordat renovlies een gladde afwerking heeft biedt het dezelfde strakke uitstraling als stucwerk en is in iedere kleur muurverf af te werken.  Hierdoor is renovlies een goed alternatief voor glad stucwerk. Een ander voordeel is de verwerkingsprocedure die hoger ligt dan bij  stukadoren waardoor het ook  prijstechnisch voordelig isWilt u meer informatie over de mogelijkheden van het aanbrengen van renovlies, dan kunt u ons bellen of mailen.

 

Wat is renovlies?

Het materiaal: Renovlies is een vliesbehang
-Vliesbehang bestaat uit meerdere lagen, waarbij de onderste laag meestal van een dun glasvlies is gemaakt. De laag daarboven bestaat uit vinyl of papier.
 

  • Gladde afwerking (geen structuur)
  • Is goedkoper dan nieuw stucwerk te laten aanbrengen
  • Heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
  • Is krimp en scheuroverbruggend
  • Makkelijk te verwerken en te verwijderen

 

Renovlies

 

 

Ervaren behangers  

Flevo Painting werk uitsluitend met ervaren renovlies/glasweefsel behangers. Om een mooie gladde afwerking te verkrijgen is het van belang dat het renovlies op een juiste manier verwerkt wordt. Veel mensen kunnen wel zelf behangen, maar hebben geen ervaring met renovlies behang. Dit is eigenlijk wel vereist wanneer u zeker wilt zijn dat het behang dezelfde luxe uitstraling biedt als stucwerk.Veel schildersbedrijven plakken ook renovlies, hierbij lijmen zij de wanden en plakken dan het renovlies. Omdat wij enkel met professionele behangplakkers werken worden de banan ingelijmt waardoor de kans op lucht of vuil onder het behang bijna nihil is. Tevens bekijken vooraf of de wanden nog een voorbewerkt moeten worden (te denken valt schuren van de wanden, uitpitten van gaatje ect) om zo mooi mogelijk eindresultaat te verkrijgen.  Flevo Painting verwerkt het renovlies zodanig dat er geen naden zichtbaar zijn, langs het plafond en de inwendige hoeken worden gekit waardoor het eindresulstaat verbluffend mooie en gladde muren zullen zijn. Natuurlijk is het eindresultaat afhankelijk van de ondergrond, er kunnen altijd wat oneffenheden zichtbaar zijn op wanden met strijklicht.

  

Schilderen van renovlies  

Schilderen of spuiten van renovlies doe je onmiddellijk na het aanbrengen van het behang. De naden die nog zichtbaar zijn werken wij zoveel mogelijk weg met een aangepast en soepel opvul middel. Wij gebruiken bij voorkeur latex muurverf. Latexverf kunnen wij zowel aanbrengen met een rol als met een verfspuit en met een airless spuitmachine. 

 

Glasvliesbehang (Glasweefsel) 

Glasweefselbehang is in zijn geheel vervaardig uit gewoven glasvezel. Het grote voordeel van glasweefselbehang is dat het zeer sterk is en in iedere kleur muurverf is af te werken. Het camoufleert scheuren en oneffenheden in de wand en past bij zowel een modern als een klassiek interieur. Bij Flevo Painting heeft u de keuze uit een aantal dessins! 

 Het materiaal:

Glasweefselbehang is in zijn geheel vervaardigd uit gewoven glasvezel.
  – Dit materiaal is ettelijke malen sterker dan renovlies, 
  – lastiger te verwerken en te verwijderen
  – Verschillende dessins (ruitje, blokje)

   

Wat is de beste keuze: renovlies of vezelbehang? 

Maar wat is nu de beste keuze om beschadigde muren te renoveren: renovlies of glasvliesbehang?   

 

Wandafwerking door Flevo Painting 

Alhoewel je renovlies en vezelbehang zelf kunt aanbrengen gaat er uiteraard niets boven wandafwerking door gespecialiseerd bedrijf als Flevo Painting. Dit bedrijf is gevestigd in Almere en levert ondertussen al meer dan 20 jaar schilderwerken en wandafwerking op maat.

 Flevo Painting staat voor kwaliteit, representativiteit en flexibiliteit. Het werkt uitsluitend met geschoold en ervaren personeel dat regelmatig wordt bijgeschoold en dus de nieuwste technieken onder de knie heeft. Als het nodig is werkt Flevo Painting ook buiten de kantooruren en zelfs ’s nachts. Dit dynamisch bedrijf is gespecialiseerd in wandafwerking met renovlies, glasweefsel, muurverf en stucwerk

 Wij doen ook damwandspuiten voor zowel voor particulieren als voor bedrijven en overheden. 

 Flevo Painting kan ook voor jou veel betekenen, vooral op het gebied van, renovatie en wandafwerking. Maak HIER kennis met de vele mogelijkheden en de vakkennis die Flevo Painting je te bieden heeft. 

 

Call Now Button