Renovlies wordt vooral gebruikt bij renovaties van woningen. Het geeft verouderde of beschadigde muren een nieuw uitzicht. Beschadigt stuc-of pleisterwerk, barsten, scheuren en andere oneffenheden worden er zoveel mogelijk mee weggewerkt. Oude muren kunnen terug overschilderd of behangen worden. Daarnaast is er ook nog glasvezelbehang. Maar wat is nu je beste keuze om beschadigde muren te renoveren: renovlies of glasvliesbehang?

Wat is renovlies?

Renovlies is zowel geschikt voor renovatie als voor nieuwbouwwoningen. Het heeft geen kleur en structuur. Dit soort behang geeft beschadigde muren hun gelijkmatige structuur terug. Renovlies is in vele gevallen een uitstekend alternatief voor glasvezelbehang. Het is sterk en overschildert met latexverf geeft het een redelijk strakke afwerking. De latexverf wordt op het behang gespoten of gerold. Na het oververven blijven de naden van goed zichtbaar. De belangrijkste voordelen van dit renovatiebehang:

 • Is heel wat goedkoper dan nieuw stucwerk te laten aanbrengen
 • Heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
 • Kan in tegenstelling met stuc-of pleisterwerk zelf aangebracht worden
 • Is goed bestand tegen krimpen, scheuren en andere beschadigingen
Renovlies

Renovlies voor nieuwbouw of bestaande woningen

Bij renovlies moet je wel weten dat je er niet kunt over stucen. Doe je dat toch, dan komt het nieuwe snel los komen. Zoals eerder al aangehaald, kun je dit renovlies zelf aanbrengen. Dat doe je op een behangklare wand. Kleine gaatjes, haarscheuren en oneffenheden worden er moeiteloos mee verstopt. Zijn het relatief diepe putjes of grote scheuren en oneffenheden? Dan schuur je de muur best gelijk of vul je de putjes op met pleister. Goed aangebracht zorgt renovlies voor een sterke afwerking die relatief grote scheuren kan overbruggen. Renovlies onderging de laatste jaren een geweldige evaluatie en is vandaag nog nauwelijks van stucwerk te onderscheiden. Je maakt oude en beschadigde muren weer glad zodat je ze weer makkelijk kunt overschilderbaar. Renovlies geeft wel nooit zo’n egaal resultaat en strakkere afwerking dan met stuc-of pleisterwerk. Met pleisterwerk zijn alle naden onzichtbaar. Dit laatste is bij renovlies niet het geval is.

Soorten renovliesbehang

Er komen steeds meer soorten renovliesbehang op de markt. Voor iedere ondergrond is er nu wel een geschikte soort renovatiebehang beschikbaar. Dit behang is nu ook in meerdere diktes verkrijgbaar. Sinds kort is vliesbehang nu ook met verschillende structuur beschikbaar. Denk hierbij dan in de eerste plaats aan de klassieke ruitjesstructuur. Glad en structuurloos vliesbehang wordt vooral in nieuwe woningen gebruikt. Hoe dikker het vliesbehang hoe hoger zijn kwaliteit en hoe minder oneffenheden er na renovatie overblijven. Na het aanbrengen van renovlies worden de gerenoveerde muren van een verflaag voorzien. Zo ben je in staat het interieur van je woning je favoriete kleurtje te geven.

Aanbrengen renovlies

Renovlies heeft het niet te onderschatten voordeel dat je het zelf kunt aanbrengen. Zo kun je heel wat besparen. Een goede voorbereiding is ook hier je beste garantie voor een zo strak en egaal mogelijke resultaat. Werk kleine oneffenheden en putjes voor het behangen zo goed mogelijk weg. Te sterke aanzuiging van de muren voorkom je met het aanbrengen van een zogenoemd voorstrijkmiddel. Schuur de muren of de wanden nauwkeurig af zodat ze stofvrij en volledig glad zijn voor het behangen. Gebruik een professionele behangmachine voor een duurzaam resultaat. Een lijmmachine bewijst ook goede diensten. Dat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het product. Met een lijmmachine zit het renovlies strak op de muren. Met zowel een lijm-als een professionele behangmachine is het niet alleen beter, maar zeker ook en sneller werken.

Schilderen van renovaties behang

Schilderen of spuiten van renovlies doe je best onmiddellijk na het aanbrengen van het behang. De naden die nog zichtbaar zijn werk je zoveel mogelijk weg met een aangepast en soepel opvul middel. Gebruik bij voorkeur steeds latex muurverf. Latexverf kunt je zowel aanbrengen met een rol als met een verfspuit en met een airless spuitmachine. Om ontsierende strepen te voorkomen gebruik je best een verfspuit.

Glasvliesbehang

Een andere mogelijkheid om je muren te renoveren is glasvlies of vezelbehang. In tegenstelling met de meeste andere soorten behang die papier als basis hebben, is glasvezelbehang gemaakt van fijne glasvezels. Deze vezels zijn op een speciale manier verweven en daarna geperst tot een uiterst fijn en sterk gaas. Dit gaas maakt het mogelijk lokale verdikkingen te realiseren. Het resultaat is een opvallend strakke structuur. Je hebt daarbij vooral de keuze tussen een visgraat-, zigzag-, ruit-en weefstructuur. Dit soort behang is alleen in wit verkrijgbaar. Daardoor is het makkelijk te overschilderen. Met het gebruik van glasvliesbehang krijg je een warme en gezellige uitstraling. Renovaties behang kun je zelf aanbrengen. Hou er wel rekening mee dat het zich moeilijker laat verwijderen. Het behangen zelf is niet zo moeilijk. Wrijf eerst je muur in met een aangepaste soort lijm en plak daarna het behang op zijn plaats. Wrijf nooit meer dan twee stroken van dit renovaties behang tegelijk in. Dat voorkomt het opdrogen van de lijm. Dit vezelbehang wordt vaak gebruikt om beschadigde muren te renoveren en het stuc-of pleisterwerk te beschermen tegen bijvoorbeeld afbrokkelen. Je kunt het ook overschilderen zonder de structuur van het behang te veranderen. Er bestaat nu zelfs vezelbehang dat geluiden van buitenaf goed isoleert. Dit vezelbehang is ook brandveilig. Het brand niet of nauwelijks. Voor maximale brandveiligheid combineer je dit behang met een ondergrond van gipsplaat. Vezelbehang overschilderen is dus perfect mogelijk. Je doet dit best ook met latexverf. Dit soort verf is beschikbaar in alle mogelijke (trendy) kleuren. Breng best twee lagen verf aan, de eerste laag dekt vaak onvoldoende. Wacht minstens 24 uur en liefst langer voor je met het overschilderen van vezelbehang begint. Het moet de nodige tijd krijgen om voldoende te drogen. Superstrakke wanden voor u met glasvezelbehang wordt best aangebracht door een gespecialiseerd bedrijf zoals Flevo Painting

Wat is de beste keuze: renovlies of vezelbehang?

Vezelbehang is het meest geschikt voor het renoveren van bestaande woningen. Meer bepaald om beschadigde muren een beter uitzicht te geven. Vezelbehang is in meerdere structuren verkrijgbaar en is makkelijk te overschilderen. Hier tegenover staat het nadeel dat dit soort behang vaak oorzaak is van allerlei allergische reacties. Het is tegelijk ook sterk milieubelastend. Renovlies vervangt steeds meer dit vezelbehang. Renovlies is makkelijker aan te brengen en hecht beter. Professionele schilders kiezen dan ook massaal voor renovlies. Uiteraard heeft vezelbehang ook belangrijke voordelen:

 • Laat zich makkelijk aanbrengen
 • Kan ook grote scheuren overbruggen
 • Is brandveilig
 • Is sterk en duurzaam
 • Gaat lang mee
 • Is in alle kleuren overschilderbaar
 • Herstelt haarscheurtjes
 • Energiebesparend, hygiënisch en stootvast
 • Goed afwasbaar zeker als het werd geverfd met speciale latexverf
 • Laat waterdamp door
 • Geluidsisolerend en vocht regulerend
 • Milieuvriendelijk
 • Verstevigt de muren en geeft ze een nieuw uitzicht
 • Egaliserend
 • Onderhouds-en stofvrij

Nadelen veelbehang

 • Moeilijk te verwijderen
 • Zorgt vaak voor allerlei allergische reactie
 • Oorzaak van irritaties van je huid, ogen en van je luchtwegen

Wandafwerking door Flevo Painting

Alhoewel je renovlies en vezelbehang zelf kunt aanbrengen gaat er uiteraard niets boven wandafwerking door gespecialiseerde bedrijven zoals Flevo Painting. Dit bedrijf is gevestigd in Almere en levert ondertussen al meer dan 20 jaar schilderwerken en wandafwerking op maat. Zowel voor particulieren als voor bedrijven en overheden. Flevo Painting staat voor kwaliteit, representativiteit en flexibiliteit. Het werkt uitsluitend met geschoold en ervaren personeel dat regelmatig wordt bijgeschoold en dus de nieuwste technieken onder de knie heeft. Als het nodig is werkt Flevo Painting ook buiten de kantooruren en zelfs ’s nachts. Dit dynamisch bedrijf is gespecialiseerd
in wandafwerking met renovlies, glasweefsel, muurverf en stucwerk. Superstrakke wanden voor u met glasvezelbehang door Flevo Painting aangebracht. Wij hebben ook een samenwerking met Glaszetter Amsterdam

Flevo Painting kan ook voor jou veel betekenen, vooral op het gebied van, renovatie en wandafwerking. Maak HIER kennis met de vele mogelijkheden en de vakkennis die Flevo Painting je te bieden heeft.

Schildersbedrijf van Flevoland

Flevo Painting! Wij gaan in service en kwaliteit een grote stap verder!

036 - 536 5408

Bel voor GRATIS advies

Call Now Button